Terepeutisk Healing og Massage v/Marianne Garst Boëtius

Cellesalte

Cellesaltene blev udviklet af den tyske læge Wilhelm Heinrich Schüssler (1821 – 1898 ). I 1800 – tallet var man begyndt at kunne analysere cellen og dens kemiske processer. ” Uden salte intet liv”, konkluderede Schüssler, da man begyndte at opdage hvilke mineraler og salte, der danner grundlag for alle levende processer i både i planter, dyr og mennesker.

Det særlige ved cellesaltene er, at de både nærer cellerne direkte med de vigtigste mineraler og salte, samtidig med at de stimulerer og aktiverer kroppens evne til at optage og udnytte mineraler og salte fra kosten.

Cellesaltene kan virke på fysiske og psykiske spændinger, udmattelsestilstande, kroniske inflammationer, smerter og meget andet.
Disse cellesalte/ mineraler er også dem der oftest bliver undersøgt i forbindelse med kontakt med sundhedssystemet: Det drejer sig primært om calcium, kalium, natrium, magnesium og jern, som tjekkes hos læge og på hospitaler, som blodprøver der kan vise noget om den overordnede basale sundhedstilstand.
De homøopatiske lægemidler fremstilles under farmaceutisk og sundhedsmyndighedernes kontrol, på samme måde som de konventionelle lægemidler.